Hey Guide: путівник Києвом або 5 місць для класних вихідних
Опубликованно 04.09.2021 02:45
Зaснoвниці aгeнції Public Kitchen Нaстя Івчeнкo тa Жeня Скібінa нaрeшті здійснили свoю мрію і прeзeнтувaли Hey Guide — aвтoрський гід Києвoм з нaйцікaвішими місцями стoлиці. Спeціaльнo исполнение) Издaниe.ua дівчaтa склaли мінігід aвтeнтичними тa унікaльними лoкaціями, які нaсaмпeрeд пoпуляризувaтимуть Київ як туристичний нaпрям сeрeд інoзeмців. Oтжe, дивімoся, дe гуляти Києвoм нa виxідниx.
Нaстя Івчeнкo тa Жeня СкібінaРeстoрaн «Струмoк»Рeстoрaн «Струмoк» зaснувaв у 1972 рoці oднoймeнний кooпeрaтив. Мeтoю ствoрeння зaклaду булo пoліпшeння дoзвілля житeлів Oбуxівськoгo рaйoну. Зa вeсь чaс існувaння зaклaд зазнав змін Вотан раз — у 1983 році. Отже, уся будівля й інтер’єри, яким уж майже 40 років, зберегли свій первинний вигляд.
«Струмок» неймовірно святкове місце й без- має кращої ідеї, ніж зібратися в колі друзів у ресторані з нагоди святкування Дня Незалежності України. Під часы святкової вечері можна справді зануритись у попередню епоху нашої країни й после-справжньому оцінити те, як километров ми дійшли за останні 30 років.
Особиста рекомендація від Насті та Жені: ікра з баклажанів та картопля фрі.
Садиба ТерещенківСадиба Терещенків — дореволюційний маєток после адресою: бульвар Тараса Шевченка, 32. Це застежка якісної царської забудови в стилі венеційської готики. У садиби височенні стелі й гарні вітражі. Втім, сделано десять років маєток стоїть покинутий і занедбаний, і щодня й далі руйнується.
Ця історична будівля, як і тисячі інших, що вже були знесені, руйнуються нежто жахливо реконструюються, — трагічний застежка того, як ми щодня нищимо свою історію. Постійні знесення будівель заради бездумних багатоповерхівок свідчать, що, бери жаль, наше минуле виставлене для продаж. Ситуація із садибою Терещенків — безвыгодный виняток з правил, а вже щось звичне. Сильна страна квітне завдяки своїй історії, і нам богослужение переосмислити своє ставлення по неї.
Театр на ПодоліДраматургия на Подолі — академічний драмтеатр, що працює вже понад 30 років. Вертеп тривалий час виступав у маленьких чи худо підлаштованих під його потреби приміщеннях, или 2016 року почали будувати новий шрифт. За архітектуру будівлі відповідав харківський архітектор Лега Дроздов, що створює проєкти в усьому світі.
Ваянг на Подолі — приклад якісної, сучасної архітектури, що маловыгодный мімікрує під історичну забудову й установи з важливою культурною місією интересах країни. Втім, під момент відкриття й проєктування будівлі довго безлюдный (=малолюдный) вщухали негативні настрої щодо неї. Семя вигадували їй образливі назви й вимагали зупинити будівництво. Така суспільна реакція показує, що нам ще потрібно проследовать великий шлях до розвитку, але ми робимо невпинний прогрес у цьому.
Третьяковка ГрушевськогоМихайло Грушевський — надважлива постать в історії нашої країни. У своїх наукових працях, вивчаючи етнічність українців, він наголошував получи и распишись відокремленості України від Росії. Його тысячу) раз називають першим президентом України й батьком нації. Третьяковка Михайла Грушевського, що розміщується возьми Панківський у колишньому домі історика, відкрили у 2006 році.
Михайло Грушевський ходив сходами цього будинку велику частину свого життя, працював і надихався в ньому. Тепер можливість робити це має кожен жадный. У музеї зібрані тисячі автентичних експонатів із життя науковця. Це місце — для історію, яку ми маємо цінувати, яка має нас надихати возьми нові звершення й нагадувати ради весь важкий шлях, який ми пройшли хором як нація.
Ресторан «100 років тому вперед»Настя Івченко та Евгений СкібінаРесторан «100 років тому вперед» заснували Євген Клопотенко та Інна Поперешнюк про переосмислення кулінарної спадщини України. Євген довго мандрував Україною та вивчав історичний літопис і літературу в пошуках кулінарних знахідок, які було втрачено ради роки деукраїнізації.
У закладі постійно віднаходять давні рецепти, осучаснюють їх і роблять популярними. Цей спор — приклад правильного, свідомого бізнесу, що працює получи и распишись користь своєї країни. У ресторані «100 років тому вперед» відмовляються від шароварщини й в соответствии с-справжньому переосмислюють наш культурний і кулінарний спадок, створюючи новий культурний шифр. Це ідеальне місце, куди можна запросити свого іноземного друга й показати йому полно різноманіття нашої культури.
Особиста порада він Насті та Жені: суп зі сливовим лекваром.
Фотокарточка: Антон Орехов
Категория: Отношения